СТРАТЕГІЇ ЗЕБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ - БОЙКО, Віталій; ЛІСКЕВИЧ, Софія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Стаття присвячена дослідженню процесів забезпечення економічної безпеки підприємств на засадах дотримання стратегічного підходу. Визначено поняття системи економічної безпеки підприємства. Ідентифіковано основні проблеми, що стримують забезпечення економічної безпеки підприємств на сучасному етапі їх розвитку. Проведено SWOT-аналіз системи забезпечення економічної безпеки підприємства. Запропоновано стратегії забезпечення економічної безпеки підприємств, серед яких юридично-силова, ресурсно-функціональна, системно-диверсифікована, ринково-логістична та структурно-збалансована.