ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В КОНКУРЕНТНОМУ СЕРЕДОВИЩІ - БЕРДИЧЕВСЬКИЙ, Антон (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Узагальнено тенденції розвитку підприємств легкої промисловості у сучасному економічному просторі та чинники формування ефективності бізнесу та інноваційної діяльності. Проаналізовано існуючі підходи щодо визначення суті та складових економічного потенціалу підприємства, проведено структуризацію економічного змісту процесу управління потенціалом в системі загального управління підприємством, визначено основні елементи комплексної системи управління потенціалом підприємства на засадах його конкурентоспроможності. Обґрунтовано елементи системи управління інноваційним потенціалом в системі менеджменту підприємств легкої промисловості. Сформовано комплексну систему управління інноваційним потенціалом підприємства та конкретизовано елементи організаційно-економічного механізму управління.