ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ПОНЯТТЯ «ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ» ЯК ЄДНІСТЬ ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ТА РЕСУРСНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ПЕРСОНАЛУ - ТЕЛЬНОВ, Анатолій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті обґрунтувано роль та значення людського капіталу для зміцнення конкурентних позицій, узагальнено погляди сучасних науковців на зміст поняття «людський капітал». Виявлено основні тенденції у формуванні поглядів науковців на трактування змісту поняття «людський капітал». Сформульовано визначення поняття «людський капітал» з урахуванням виявлених тенденцій. Запропоновано підходи до відновлення людського капіталу.