МОТИВАЦІЯ ЯК СИСТЕМНО-УТВОРЮЮЧИЙ ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - ЗЕЛЕНА, Марія; ЧЕРНУШКІНА, Оксана; БАКСАЛОВА, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті досліджується мотивація як системно-утворюючий інструмент підвищення результатів діяльності персоналу підприємства. Розглянуто результативність праці, що зумовлює рівень економічної ефективності функціонування підприємства. Визначено завдання, що можуть бути розв’язані за допомогою мотивації на промисловому підприємстві. Розглянуто практичний досвід розвинених країн у підвищенні зацікавленості персоналу в результатах праці, посиленні його трудової мотивації. Здійснено оглядовий аналіз показників для нарахування бонусу за виконання основних результатів виробничо-господарської діяльності. Сформовані типи бонусів, що можуть бути запропоновані на промисловому підприємстві. Визначено основні напрями стимулювання робітників промислового підприємства.