СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМАТИЗАЦІЇ РОЗДРІБНИХ ТОРГОВЦІВ - ДРАЖНИЦЯ, Сергій; ЛИХОГОД, Олександр; ЯРМОЛЮК, Ярослав (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У даній статті автори конкретизують основні класифікаційні ознаки роздрібних торговельних підприємств на сучасному етапі їх розвитку, а також наводять основні характеристики, принципи та підходи щодо визначення (формування) сучасних форматів роздрібних торговців (форматизації). Також у статті авторами проведено аналіз та порівняння параметрів форматизації роздрібних торговців у країнах Європи та Америки. На основі проведеного аналізу авторами виявлено ряд спільних рис та відхилень у процесі форматизації роздрібних торговців країн Європи та Америки і їх класифікації, а також запропоновано конкретні критерії та підходи до форматизації роздрібних торговців в Україні на сучасному етапі.