ФІСКАЛЬНА ТА РЕГУЛЮЮЧА РОЛЬ НЕПРЯМИХ ПОДАТКІВ В УКРАЇНІ - СЛАВКОВА, Алла (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті досліджено фіскальну та регулюючу роль непрямих податків в Україні. Визначено переваги і недоліки непрямих податків в Україні. Проаналізовано надходження від непрямих податків у структурі зведеного бюджету України за 2017-2022. Висвітлено напрями для підвищення рівня фіскальної ефективності непрямих податків. Визначено регулюючу роль непрямих податків для державного бюджету України.