МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ НА ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - ГРОМОВА, Ольга; АБДУЛЛАЄВА, Анастасія; ШАРКО, Віталій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті доведено, що маркетингові дослідження є невід’ємною частиною підвищення конкурентоспроможності суб’єктів господарювання, особливо тих, що працюють на промислових ринках. Варто зазначити, що традиційні форми дослідження ринку поступово втрачають свою актуальність, і як наслідок, все більшої актуальності та популярності набувають нестандартні, сучасні методи аналізу ринку. Перераховано особливості впровадження B2B маркетингових досліджень. У ході реалізованих на практиці маркетингових досліджень у сфері виробництва продукції машинобудування було створено консенсус-карту очікувань споживачів і можливостей виробника та визначено проблемні зони для подальшого розвитку параметричного наповнення товарних одиниць.