ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ПРОЦЕСІВ ОБРОБКИ ДАНИХ ДЛЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ КОМЕРЦІАЛІЗАЦІЇ ОБ’ЄКТІВ ПРАВА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ - ШІЛІНГ, Анна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
В роботі запропоновано візуалізацію процесів обробки даних для інформаційної системи комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності за допомогою діаграм потоків даних. Визначено основні зовнішні чинники впливу на процес комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності, який реалізовуватиметься за допомогою інформаційної системи на ринку інформаційних продуктів та послуг. Розроблено структуру діаграм потоків даних функціонування інформаційної системи щодо складання договору купівлі-продажу інтелектуальної власності та передачі прав власності на продукт, а також договору завдатку та оплати за об’єкт інтелектуальної власності з урахуванням зовнішніх чинників впливу. Результати дослідження використовуються і можуть бути використані для проєктування відповідної інформаційної системи комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності.