УДОСКОНАЛЕННЯ СТАТИСТИЧНОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО СЕКТОРА - БОНДАРУК, Олег (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У дослідженні актуалізовано проблематику державного підходу до формування інформаційно-аналітичного забезпечення стану фінансово-економічної безпеки підприємницького сектора національної економіки на основі побудови системи відповідного статистичного спостереження. Метою дослідження визначено удосконалення статистичного спостереження в системі управління фінансово-економічною безпекою підприємницького сектора національної економіки України. Визначено переваги і недоліки існуючого в Україні статистичного спостереження за параметрами фінансово-економічної безпеки підприємництва. Узагальнено існуючу систему моніторингу та діагностики функціонування і розвитку сектору малого підприємництва в Україні та її аспекти в контексті економічної безпеки. Висвітлено послідовність стратегічної діагностики стану суб’єктів підприємництва за Ж. Тібо. Визначено систему об’єктів статистичного спостереження фінансово-економічної безпеки підприємницького сектора національної економіки.