СТАЛИЙ РОЗВИТОК ТОРГІВЛІ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - НІКОЛАЙЧУК , Ольга; ЛАВРОНЕНКО , Генадій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті висвітлено теоретичний аспект сталого розвитку торгівлі. Виявлено, що розвиток торгівлі шляхом більш раціонального та ефективного використання ресурсів, зростання виробництва, збільшення доходів та інвестицій призводить до економічного зростання та зайнятості населення. Визначено, що сталий розвиток торгівлі України закладається у положеннях торговельних угод між Україною та іншими країнами, союзами країн. Розглянуто особливості угоди СОТ стосовно сталого розвитку торгівлі. Проаналізовано положення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у напрямку розвитку торговельної політики з огляду на сталий розвиток. Зазначено, що торгівля має ключове значення для досягнення Цілей сталого розвитку ООН. Виокремлено роль та особливості торгівлі в досягненні Цілей сталого розвитку.