ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ СИСТЕМ ДОКУМЕНТООБІГУ ТА ЗВІТНОСТІ ЛОГІСТИЧНИМИ КОМПАНІЯМИ УКРАЇНИ - МОРОЗ, Сергій; ЗАБОЛОТНА, Софія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
В статті досліджуються можливості та шляхи застосування інформаційних технологій для документообігу та електронної звітності на підприємствах логістики. Розглянуто теоретичні підходи до розуміння цілей і завдань логістичних інформаційних систем в транспортних технологіях. Охарактеризовано основні інформаційно-технологічні системи, що змінюють галузь логістики в сучасних умовах, а саме: RPA; чат-боти; візуалізація; штучний інтелект; прогнозна аналітика. Проаналізовано електронні технології, які використовуються для інформаційного забезпечення в українській практиці, EDI – система «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна», ERP-система IT-Enterprise АТ «Укрпошта» та CRM-система компанії «Епіцентр К». Визначено їх характеристики та переваги використання. З’ясовано, що основі функціональної складової сучасної інформаційної системи лежить єдиний модуль операцій між ланками логістичної системи, що визначає взаємини між функціональними підрозділами компанії (в плані реалізації логістичних функцій), посередними ланками і споживачами продукції фірми.