ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ СТРАХУВАННЯ ТУРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - ІЛЬНИЦЬКА-ГИКАВЧУК, Галина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті розглянуто види страхування в туризмі. На основі аналізу страхового ринку України встановлено, що за 2015-2022 роки кількість страхових компаній зменшилася майже в три рази, а в сфері туризму в 2023 році працювало 25 страхових компаній. Виявлено, що лідерами на ринку туристичного страхування є компанії Європейське туристичне страхування, ARX, VUSO, PZU Україна. Виділено чинники, які стримують розвиток страхування туристичної діяльності. Розкрито основні тренди для сфери страхування в Україні, а також перспективи страхування туристичної діяльності в Україні.