ОСОБЛИВОСТІ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ТОВАРІВ ПРИ ЗДІЙСНЕННІ ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИХ ОПЕРАЦІЙ - ПАХОЛЮК, Олена; ДЗЮБИНСЬКИЙ, Андрій; ПЕРЕДРІЙ, Оксана; МАРТОСЕНКО, Марина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Під час здійснення експортно-імпортних операцій ідентифікація товарів відіграє важливу роль для забезпечення правильності заповнення митних декларацій, дотримання митних правил, визначення розміру митних зборів та інших платежів Ідентифікація є попереднім етапом класифікації товарів і має важливе значення для формування товарних потоків, прискорення митних процедур та підвищення їх ефективності. Ідентифікація є попереднім етапом класифікації товарів, і має важливе значення у формуванні товарних потоків, прискоренні проходження митних процедур та підвищення їх ефективності. При цьому слід зазначити, що чисто товарознавчий підхід до класифікації товарів буде дещо відрізнятися від митного підходу, тому що підхід з митних позицій має дотримуватися основних правил інтерпретації ТН ЗЕД, пояснень, виключень і приміток до розділів та груп, термінології, а також обов’язково враховувати ті властивості, ознаки, показники та методи визначення, які приймаються в якості визначальних і рекомендуються при виділенні класифікаційних угруповань.