КОНКУРЕНЦІЯ ЯК ОСНОВА РИНКОВИХ ВІДНОСИН - ГРОМОВА, Ольга; АБДУЛЛАЄВА, Анастасія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті проаналізовано категорію «конкуренція», надано класифікацію даного поняття за різними ознаками. Зазначено основні принципи формування та механізму функціонування конкурентного потенціалу. Розглянуті теоретичні і методичні підходи із застосуванням методів аналізу, що дозволяють забезпечити підвищення конкурентоспроможності підприємства. Конкуренція, за загальним визнанням, є основою розвитку ринкових відносин. Конкуренція над ринком виступає у різних формах і здійснюється різними методами. У зв’язку з цим її можна систематизувати за низкою ознак.