АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДІАГНОСТИЧНИХ ІНСТРУМЕНТІВ ТА СИСТЕМ КОНТРОЛІНГУ В УПРАВЛІНСЬКІ ПРОЦЕСИ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ: ДОСВІД ТА ПЕРСПЕКТИВИ - ТКАЧЕНКО, В’ячеслав (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті досліджено ефективність інтеграції засобів діагностики та систем управління в процеси управління сільськогосподарськими підприємствами, що є важливим аспектом підвищення конкурентоспроможності в умовах сучасного ринку. Проаналізовано сучасні підходи до впровадження контролінгу в аграрному секторі, зокрема використання різноманітних методів діагностики для оцінки фінансового стану, продуктивності та ризику підприємства. Охарактеризовано переваги та недоліки існуючих систем контролінгу та їх вплив на прийняття управлінських рішень і довгострокове планування. Запропоновано практичні рекомендації щодо оптимізації інтеграційних процесів, які сприяють підвищенню ефективності управління ресурсами, зниженню витрат та покращенню фінансових результатів сільськогосподарських підприємств. Отримані висновки можуть бути корисними керівникам, які прагнуть вдосконалювати систему управління на основі інноваційного підходу до контролінгу та діагностики.