АНАЛІЗ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА ЯК СКЛАДНОЇ СИСТЕМИ В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОСТІ - ХАХАЛЄВ, Дмитро (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Стаття присвячена проведенню аналізу підприємства як складної системи в умовах нестабільності. Доведено, що цей підхід є критично важливим та дозволяє підприємствам ефективніше реагувати на виклики сучасного бізнес-середовища, адаптуватися до змін і забезпечувати стале зростання навіть у найскладніших умовах. Обґрунтовано основні компоненти системного аналізу сталості розвитку підприємства, які включають: оцінку зовнішнього середовища, внутрішній аналіз, ідентифікацію ризиків і можливостей, розробку стратегій для сталого розвитку та моніторинг і адаптацію. Визначено, що завдяки системному підходу підприємство може не лише вижити в умовах нестабільності, але й зміцнити свої позиції на ринку. Важливо, що такий аналіз дозволяє враховувати широкий спектр факторів, забезпечуючи комплексний погляд на діяльність підприємств. Це допомагає уникнути ізольованих рішень, які можуть бути ефективними лише в короткостроковій перспективі, але не забезпечують довготривалого успіху.