ФАНДРАЙЗИНГ ТА ГРАНТРАЙТИНГ: СТРАТЕГІЇ ЗАЛУЧЕННЯ ФІНАНСУВАННЯ - НАГАЙЧУК, Вікторія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Фандрайзинг і грантрайтинг стають все більш важливими елементами фінансового планування для неприбуткових організацій і проектів. Фандрайзинг, стратегія залучення коштів шляхом збору пожертвувань і підтримки з боку громадськості, є важливим джерелом фінансування для організацій, оскільки він дозволяє організаціям розвивати та виконувати свою соціальну місію. У сучасному світі зростаючої конкуренції за фінансові ресурси ефективне використання фандрайзингу стає критичним фактором успіху в некомерційному секторі. Написання грантів, з іншого боку, передбачає отримання фінансування через конкурсні процеси та заявки на гранти, що дозволяє організації отримати фінансову підтримку для конкретного проекту чи програми. Оскільки гранти часто призначаються на реалізацію інноваційних та соціально значущих ініціатив, написання грантів стає важливим механізмом сприяння суспільним змінам і розвитку. Дослідження спрямоване на пошук ефективних методів та інструментів залучення фінансування шляхом фандрайзингу та грантів, починаючи з ідеї та закінчуючи реалізацією. Аналізуючи процес від початкової ідеї до успішної реалізації проекту, були визначені найкращі методи та стратегії досягнення цього. Розглянуто різні аспекти залучення фінансування, від розробки стратегій до виконання планування та відстеження результатів.