ПРОЦЕСНЕ МОДЕЛЮВАННЯ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЧИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВ - СКІЧКО, Олексій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовано використання виробничого потенціалу підприємств та принципи організації, що мають визначені властивості. Встановлено, що у процесному підході формулюється модель менеджменту виробничого потенціалу підприємств у розрізі взаємопов’язаних контурів циклічного управління або елементів циклу визначеного змісту: аналіз параметрів → планування параметрів → надання параметрів та безпосереднє управління → контроль параметрів → аналіз → цикл управління відновлюється. Виявлено основні критерії оцінки результативності виробничого потенціалу, які деталізуються у часі короткострокових, середньострокових та довгострокових перспектив підприємств. Надання управлінської інформації та даних про стан та розвиток виробничого потенціалу підприємств пропонується з урахуванням параметрів розвитку виробничих систем. У контексті розв’язання проблем результативного функціонування виробничих систем рекомендоване процесне моделювання менеджменту виробничого потенціалу дозволяє переорієнтувати фокус управління на реалізацію факторів сталого зростання підприємств.