УЗГОДЖЕННЯ ПРІОРИТЕТІВ ТА ЗАВДАНЬ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА НА ЗАСАДАХ INDUSTRY 5.0 ТА MANAGEMENT 5.0 - КУДЛАЄНКО, Сергій; РОМАНЕНКО, Євгеній (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У дослідженні актуалізуються питання стратегічного планування, визначення перспектив, пріоритетів, завдань, а також засобів їх досягнення в частині планомірного довгострокового поступу суб’єктів господарювання. Констатовано на тому, що реалізувати такі плани можливо на засадах сучасних найбільш прогресивних трендів, якими є проривні інноваційні технології, а також максимальна автоматизація технологічних процесів. Однак, такі зміни вимагають й адекватної адаптації до них систем управління бізнесом та бізнес-процесами. Відтак, метою дослідження визначено обґрунтування пріоритетів та завдань стратегічного розвитку підприємств на засадах Industry 5.0 та Management 5.0. Охарактеризовано можливості узгодження обидвох стратегічних векторів – завдань розвитку корпоративної структури. Визначено інструменти та засоби стратегічного розвитку підприємств на засадах Industry 5.0 та Management 5.0.