ОСНОВНІ АСПЕКТИ АНТРОПОГЕННОГО ВПЛИВУ НА СУЧАСНИЙ ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНИЙ СТАН УКРАЇНИ - ПОГРЕБНЯК, Андрій; БАЗИК, Олександр; ВИШНІКІНА, Олена; ЗІНЧЕНКО, Гергій; РОМАНОВ, Роман (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті класифіковано основні джерела та наслідки екологічного навантаження на оточуюче середовище, проаналізовано праці ведучих українських науковців, присвячені недолікам, пов’язаним із недосконалістю українського екологічного законодавства, екологічним станом України та її населення, економічним проблемам, що викликані забрудненням соціо-еколого-економічних систем. Представлена робота є першою частиною дослідження, присвяченого порівняльному аналізу екологічних, економічних та соціальних наслідків забруднення територій України у мирний та воєнний час.