РОЛЬ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ У ПРОТИДІЇ ЗАГРОЗАМ ТА РИЗИКАМ - МАРЧЕНКО, Валентина; УСИК, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Метою статті виступає виокремлення ролі фінансової безпеки підприємств у протидії загрозам та ризикам в сучасних умовах. Актуальність дослідження обумовлена тим, що сучасні реалії розвитку України із урахуванням воєнного вторгнення на її територію з боку РФ актуалізують наробки у напрямі безпеки у всіх сферах життєдіяльності, у тому числі, і по відношенню до фінансової безпеки підприємств. Виокремлено загрози та ризики функціонування підприємств внаслідок воєнних дій на території України. Визначено зовнішні та внутрішні загрози та ризики діяльності підприємств. А також внутрішні загрози та ризики фінансової діяльності підприємств. Доведено, що фінансова безпека підприємств відіграє важливу роль у протидії загрозам та ризикам, забезпечуючи стабільність та стійкість діяльності підприємства в умовах невизначеності.