ПРОБЛЕМИ ТА ПРІОРИТЕТИ ІНВЕСТИЦІЙНО-ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПРОМИСЛОВОГО СЕКТОРА РЕГІОНУ - КАТКОВА, Тетяна; МЕЛЬНИЧЕНКО, Максим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У дослідженні у фокусі наукового дискурсу перебувають аспекти ідентифікації проблем і перешкод, а також обґрунтування управлінських рішень в сфері публічної політики забезпечення розвитку промислового сектора регіональної економіки. Констатовано на тому, що підприємства промисловості відносяться до реального сектора регіональної економіки, відтак, потребують забезпечення їх конкурентоспроможності на засадах інноваційності та технологічності. При тому, інноваційно-технологічний розвиток суб’єктів господарювання промислового сектора потребує значних інвестицій. Відтак, доведено перспективність та актуальність безпосередньо інноваційно-технологічного шляху (вектору) і типу розвитку промислового сектора регіональної економіки. Саме тому, метою дослідження визначено узагальнення проблемних аспектів, а також обґрунтування пріоритетів регіональної політики інвестиційно-інноваційного розвитку промислового сектора регіональної економічної системи. У таких цілях запропоновано комплекс заходів, орієнтованих на розбудову регіональної інституційної інфраструктури інвестиційно-інноваційного забезпечення розвитку та посилення конкурентних позицій промислового сектора регіону.