МЕТОДИКА ВИМІРЮВАННЯ ЛОГІСТИЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА - ВИШНЮК, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті обґрунтовано необхідність удосконалення підходів до вимірювання логістичного потенціалу промислового підприємства в умовах ускладнення логістичних ланцюгів, цифровізації та зростання ринкової нестабільності. Логістичний потенціал розглянуто як інтегровану системну характеристику можливостей підприємства щодо формування, координації та розвитку матеріальних, інформаційних і фінансових потоків. Узагальнено наукові підходи до трактування логістичного потенціалу та виокремлено його ключові складові: матеріально-технічну, виробничо-збутову, інформаційно-цифрову, кадрову, організаційну й управлінську. Запропоновано удосконалену методику вимірювання логістичного потенціалу, що поєднує кількісні й якісні показники та враховує синергетичний ефект взаємодії логістичних підсистем. Обґрунтовано практичну доцільність використання інтегрального показника для підтримки управлінських рішень і стратегічного розвитку логістичної системи промислового підприємства.