МІЖНАРОДНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНИХ HR-ТЕХНОЛОГІЙ У КОНТЕКСТІ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ - ПИСАРЕВСЬКА, Ганна; ПИСАРЕВСЬКИЙ, Микола; МУХА, Данило (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Метою статті є аналіз міжнародних тенденцій розвитку інноваційних HR-технологій та оцінка їхнього впливу на ефективність управління персоналом у контексті цифрової економіки. У дослідженні використано методи системного аналізу, порівняння та синтезу, а також структурно-функціональний підхід. Результати свідчать, що застосування цифрових HR-платформ, аналітики даних і онлайн-інструментів навчання підвищує продуктивність, сприяє формуванню гнучких команд та адаптивності організацій. Наукова новизна полягає в узагальненні глобальних практик і моделей впровадження інноваційних HR-рішень, що забезпечують конкурентоспроможність підприємств. Практична значущість визначається можливістю адаптації міжнародного досвіду для оптимізації управління персоналом та цифрової трансформації організацій.