ОБГРУНТУВАННЯ НАПРЯМІВ РЕАЛІЗАЦІЇ ФІНАНСОВОЇ ПОЛІТИКИ ПІДПРИЄМСТВА - БАСОК, Олександр; БІЛЕЦЬКА, Наталія; ІВАНЮТА, Павло; ЖУЙКОВ, Геннадій; ДЯЧУК, Євгеній (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У цій статті широко розкривається сутність фінансової політики підприємства, де її складовими є методики, механізми та інструменти для проведення аналітичних досліджень і оціночних процедур. Саме цим засвідчується, що за рахунок існування і дотримання фінансової політики на підприємстві виникають значущі можливості виявляти більш відчутніші резерви та потенціали для виконання довгострокових цілей і забезпечувати подальший розвиток. Тут особливе значення становить процеси реалізації і втіленні у фактичні досягнення складових фінансової політики через планування і використання призначених для цього механізмів, за рахунок чого відбувається передбачення майбутніх напрямів діяльності, що засвідчується врахуванням всіх наявних на підприємстві внесків. Тим і засвідчується, що фінансова політика для кожного підприємства має особливе призначення, за рахунок якої відбувається безперервність власної діяльності, де виявляються всі необхідні ресурси.