КРЕАТИВНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ І СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ЯК ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНОГО ІМІДЖУ СУЧАСНОГО ПІДПРИЄМСТВА - ОЛІЙНИК, Аліна; БІГДАН, Євгеній; НЕЧИТАЙЛО, Мар’яна; РАЗСУКОВСЬКА, Аміна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено, що для того щоб підприємство досягло стійкого та довгострокового позитивного ділового успіху, доцільним є формування сильного іміджу. Обґрунтовано можливість здобуття підприємством певної ринкової сили, захисту від атак конкурентів, закріплення позицій відносно товарів-замінників та полегшення доступу до ресурсів. Зазначено, імідж підприємства включає в себе різні елементи, які допомагають підтримувати єдиний і впізнаваний образ в очах споживачів. Важливо, щоб всі ці елементи були узгоджені між собою та відображали цінності та особливості. Доведено, позитивний імідж відіграє важливу роль в успіху будь-якого підприємства на ринку. Це допомагає залучати увагу споживачів і партнерів, підвищує довіру до бренду і сприяє збільшенню продажів. Крім того, позитивний імідж також може полегшити доступ до необхідних ресурсів і може стати додатковою перевагою на ринку.