КРЕАТИВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ЯК ОПЕРАЦІЙНИЙ ІНСТРУМЕНТ РЕСУРСНОЇ АДАПТАЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА ДО ЦИФРОВІЗАЦІЇ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ - ПОМАЗ, Олександр; ГОНЧАРЕНКО, Аліна; ЛОВУШКО, Анастасія; КУРЧИЦЬКА, Інеса (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджується роль креативного управління персоналом як операційного інструменту забезпечення ресурсної адаптації підприємства до умов цифрової трансформації бізнес-процесів. Розкрито сутність креативного управління як сучасного інструменту, що забезпечує розвиток трудового потенціалу, що ґрунтується на інноваційності, гнучкості та залученні персоналу до процесу організаційних змін. Визначено вплив цифровізації на структуру та функціонування бізнес-процесів, окреслено основні виклики, які виникають у сфері управління людськими ресурсами в умовах технологічної динаміки. Обґрунтовано, що креативне управління персоналом виступає ефективним операційним механізмом адаптації кадрових, інформаційних та організаційних ресурсів до нових цифрових вимог. Розроблено підхід до інтеграції креативних методів управління в систему операційного менеджменту для підвищення продуктивності праці, інноваційної активності працівників і стійкості бізнес-процесів. Практичне значення дослідження полягає у можливості використання його результатів для формування стратегій цифрової трансформації підприємств, розвитку компетенцій персоналу та удосконалення системи управління змінами.