ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ - ТУЛЬЧИНСЬКА, Світлана; КЛИМЕНКО, Микола (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Стаття присвячена дослідженню питань інвестиційної діяльності підприємств малого та середнього бізнесу. Розкрито поняття інвестиційної діяльності та інвестиційного циклу підприємств малого та середнього бізнесу. Визначено суб’єктно-об’єктну структуру інвестиційної діяльності підприємств МСБ. З’ясовано взаємозалежність між результатами виробничої діяльності підприємства МСБ, які створюють передумови для подальшого вдосконалення матеріально-технічної бази та умовами розширення можливостей власних джерел інвестиційного капіталу для реалізації нових інвестицій. У роботі виокремлено ендогенні та екзогенні чинники, що впливають на інвестиційну діяльність підприємств малого та середнього бізнесу та загальні проблеми розвитку підприємств в Україні. Визначено роль інвестиційної діяльності підприємств малого та середнього бізнесу на макро- та мікро- рівнях. В ході аналізу були запропоновані заходи для стимулювання інвестиційної діяльності підприємств малого та середнього бізнесу.