ЕКОНОМІЧНИЙ ВПЛИВ ДІЯЛЬНОСТІ БЮДЖЕТНИХ АВІАКОМПАНІЙ НА РОЗВИТОК АВІАТРАНСПОРТНОЇ ГАЛУЗІ - ВИСОЦЬКА, Марина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Проаналізовано результати діяльності бюджетних авіаперевізників в регіональному розрізі та у порівнянні з діяльністю класичних авіакомпаній. Визначено тенденцію зростання показників діяльності авіапідприємств, які використовували цю модель протягом усіх років с початку запровадження. Проаналізовано основні фактори впливу на ці процеси. Описано причини стрімкого розвитку бюджетних авіакомпаній. Охарактеризовано тенденція розвитку діяльності бюджетних авіакомпаній на авіаринку України. Зроблено порівняння моделей LCC та FSC за основними ознаками. Визначено основні переваги моделі LCC з позиції витрат. Обґрунтовано ефекти, що виникають внаслідок запровадження нової LCC. Досліджено наслідки змін у моделях LCC та FSC викликані процесом конвергенції. Визначено ознаки гібридної моделі.