РЕГУЛЮВАННЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА В АЗЕРБАЙДЖАНІ ТА АНАЛІЗ ЙОГО СУЧАСНОГО СТАНУ - ГАСАНОВ, Умід Фазіл огли (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті зазначається, що в нашій державі під «підприємницькою діяльністю» розуміється діяльність, яка самостійно здійснюється особою, основною метою якої є отримання прибутку від використання майна, надання товарів, виконання робіт чи надання послуг. Під час дослідження було використано багато методів, серед яких аналіз, спостереження, порівняння, статистика, систематизація та узагальнення. Мале та середнє підприємництво в розвитку економіки Азербайджану шляхом проведення комплексного дослідження на основі світового досвіду та показати кроки, які необхідно зробити в цьому напрямку. Дослідження може надати корисну базу даних і правильний напрямок для малого та середнього підприємництва, що працюють в Азербайджані та його регіонах. Результати дослідження можуть сприяти ефективній роботі малого та середнього підприємництва в Азербайджані. Водночас статтю можна використовувати як джерело при викладанні предметів у рамках наукових досліджень у вищих навчальних закладів. На завершення зазначимо, що активна прихильність Азербайджанської Республіки до розвитку підприємництва демонструється щорічним проведенням та організацією важливих форумів підприємництва. Ці ініціативи підкреслюють стратегічний підхід країни до забезпечення соціально-економічного розвитку, зокрема шляхом сприяння підприємницькому духу серед молоді. Уряд Азербайджану активно сприяє розвитку підприємництва, співпрацює з різними установами та підтримує підприємців. II Форум молодих підприємців, який відбувся в Баку в 2021 році, підкреслив прихильність молоді до підприємництва в Азербайджані та сприяння діалогу між підприємцями, представниками уряду та представниками як державного, так і приватного секторів. Під керівництвом багатьох зацікавлених сторін подія стала платформою для обміну історіями успіху та обговорення доступної підприємницької підтримки.