ІНСТИТУЦІЙНІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА ПІД ЧАС ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ В УКРАЇНІ - БІЛОКІННА, Ілона (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті досліджуються інституційні аспекти розвитку органічного виробництва в Україні під час військового стану. Аналізується вплив військових дій на логістичні процеси, фінансові ресурси та сертифікацію органічної продукції. Обговорюються основні законодавчі та інституційні рамки, що регулюють органічне виробництво, та їх адаптація до умов кризи. Висвітлюються можливості для розвитку органічного сектора за підтримки держави та міжнародних організацій, впровадження інноваційних технологій, а також роль громадських ініціатив і кооперативів. Висновки статті підкреслюють важливість інституційної підтримки для забезпечення стабільності та зростання органічного виробництва в умовах військового конфлікту, що сприятиме підвищенню продовольчої безпеки та збереженню екологічної рівноваги в Україні.