ПОТЕНЦІАЛ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА: СУТНІСТЬ, ВИКЛИКИ, НАПРЯМИ ВІДНОВЛЕННЯ У СФЕРІ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ УКРАЇНИ - СЕМИКІНА, Марина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Статтю присвячено дослідженню сутності та напрямів розвитку потенціалу міжнародного співробітництва України у сфері туризму й гостинності як важеля подолання наслідків війни. Уточнено сутність міжнародного співробітництва та його потенціалу у туристичній галузі й гостинності. Визначено комплекс викликів і загроз, що стоять перед сферою туризму та гостинності: безпекові, інфраструктурні, кадрові, економічні, інформаційні, інституційні. Обґрунтовано напрями розвитку потенціалу міжнародного співробітництва України у сфері гостинності та туризму: інституційна співпраця, фінансово-інвестиційна підтримка, розвиток людського капіталу, інновації та цифровізація, маркетинг, безпека та стандартизація. Запропоновано диференційований підхід до реалізації визначених напрямів відновлення галузі, що базуються на залученні інструментів міжнародного партнерства під час війни та послявоєнного періоду.