НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ МЕХАНІЗМИ ФОРМУВАННЯ УМОВ ДЛЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ МІГРАЦІЇ В УКРАЇНІ - ОЛІЙНИК, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
В статті досліджено нормативно-правові механізми, які формують умови для інтелектуальної міграції в Україні. Проведено контент-аналіз Стратегії державної міграційної політики України на період до 2025 року. Проаналізовано Закони України, які формують нормативно-правову основу регулювання інтелектуальної міграції. Визначено, що Україна наразі не має окремої стратегії інтелектуальної міграції, а державна міграційна політика здебільшого зорієнтована на контроль потоків населення.