ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ НІШЕВОЇ КООПЕРАЦІЇ - ЧАТА, Руслан (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджуються організаційно-економічні засади розвитку нішевої кооперації як інноваційної форми взаємодії суб’єктів господарювання. Визначено сутність та особливості нішевої кооперації, її роль у зміцненні конкурентоспроможності та адаптації до викликів сучасної економіки. Розглянуто організаційні моделі та економічні інструменти кооперації, окреслено ключові виклики та перспективи розвитку. Обґрунтовано значення цифрових технологій та інноваційних фінансових інструментів у формуванні ефективних механізмів взаємодії.