АДАПТИВНА МОДЕЛЬ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ: УКРАЇНСЬКИЙ КОНТЕКСТ - ЧИЖ, Віра; КАМИШНИЙ, Євгеній (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті запропоновано адаптивну модель організаційно-економічного забезпечення діяльності підприємств в умовах невизначеності, спричиненої воєнним конфліктом та економічною нестабільністю в Україні. Проведено аналіз сучасних національних та міжнародних досліджень, включаючи OECD та UNDP, що підкреслюють значущість цифрової трансформації, управління ризиками й підтримки персоналу. Розроблена модель охоплює стратегічне планування, контролінг, цифровізацію бізнес-процесів, HR-адаптацію та маркетингову переорієнтацію. Методологія базується на SWOT-аналізі, факторному аналізі та сценарному плануванні, що забезпечує інтегрованість та адаптивність моделі. Результати дослідження можуть бути використані підприємствами різних галузей для підвищення стійкості до ризиків та забезпечення ефективного функціонування у нестійких умовах економічного середовища.