УПРАВЛІННЯ РЕПУТАЦІЄЮ БРЕНДУ В ЕПОХУ СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ ТА ЦИФРОВИХ КОМУНІКАЦІЙ - ВДОВІЧЕНА, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розкрито особливості ефективного управління репутацією бренду в умовах цифрових комунікацій та соціальних мереж. Встановлено, що стратегічне управління репутацією вимагає комплексного підходу, включаючи використання різноманітних методів контент-маркетингу, орієнтованих на специфіку кожної цифрової платформи. З’ясовано, що важливим аспектом є адаптація контенту до різних каналів комунікації, таких як соціальні мережі, блоги та відгукові платформи. Наголошено на важливості створення контенту, який відповідає інтересам цільової аудиторії, що підвищує ефективність брендових комунікацій. Підкреслено роль контент-маркетингу в формуванні іміджу компанії як експерта у своїй галузі, що сприяє залученню нових клієнтів і зміцненню довіри до бренду. Констатовано, що для забезпечення високої ефективності комунікацій важливо враховувати особливості кожної платформи та адаптувати стратегії публікацій. Визначено, що соціальні медіа є основними каналами для формування репутації бренду завдяки своїй здатності забезпечувати швидкий обмін інформацією та інтеракцію з аудиторією. Зауважено, що важливою стратегією є інтеграція соціальних медіа у загальну стратегію комунікацій, що дозволяє створювати єдину лінію репутації бренду на всіх платформах. Підкреслено значення аналітики даних для моніторингу ефективності комунікацій та своєчасного коригування стратегії бренду. Наголошено на важливості впровадження інноваційних методів комунікації, таких як інтерактивні платформи та використання користувацького контенту, для зміцнення довіри до бренду.. Визначено, що успіх брендів у соціальних мережах залежить від чіткого розуміння потреб і переваг аудиторії, а також від використання різноманітних підходів до таргетування контенту. Зауважено, що необхідно враховувати емоційний вплив контенту та його адаптацію до особливостей кожної платформи для максимального ефекту.