АНАЛІЗ СТАНУ ІННОВАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА НА СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЯХ УКРАЇНИ - ПИСКЛИВЕЦЬ, Віталій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Здійснено аналіз діючих суб’єктів господарювання, зареєстрованих в Україні за 2014-2023 рр. Окремо здійснено аналіз діючих суб’єктів господарювання, зайнятих в сільському господарстві за 2014-2023 рр. Проведено детальний аналіз капітальних інвестицій за видами активів за видами економічної діяльності за 2021-23 рр. Визначено динаміку зміни частки капітальних інвестицій у нематеріальні активи у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів у загальному обсязі капітальних інвестицій відповідного виду економічної діяльності відповідно до індикаторів цілей сталого розвитку. Узагальнено Рейтинг України в Глобальному інноваційному індексі за 2020-2024 рр. Окреслено основні проблемні питання інноваційного забезпечення розвитку підприємництва в сільській місцевості. Визначено основні напрямки досягнення сталого зростання інновацій в сільськогосподарському підприємництві.