ПОДАТКОВИЙ ДОГОВІР УКРАЇНА – США ЯК ІНСТРУМЕНТ ОПТИМІЗАЦІЇ ПОДАТКОВОГО НАВАНТАЖЕННЯ: КОНСУЛЬТАТИВНА РАМКА УНИКНЕННЯ ПОДВІЙНОГО ОПОДАТКУВАННЯ - ШИРОБОКОВА, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено сучасні виклики та можливості, пов’язані з реалізацією положень податкової Конвенції між Україною та США, спрямованої на уникнення подвійного оподаткування. Обґрунтована потреба у розробці ефективного механізму реалізації пільг резидентами України через отримання податкових консультацій. Проаналізовані актуальні методи уникнення подвійного оподаткування, ідентифіковані основні проблеми Конвенції Україна-США про уникнення подвійного оподаткування та проблеми податкового консультування в Україні. Для вирішення виявлених проблем запропонована консультаційна рамка для платників податків та алгоритм підготовки рекомендацій для платників податків за податковим договором Україна-США, використання яких підвищує ефективність консультацій і знижує ризики подвійного оподаткування. Зроблені висновки, визначені напрями подальших досліджень.