УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ У СФЕРІ IT: АДАПТИВНІ МОДЕЛІ В КРИЗОВИХ УМОВАХ - ПЕТРИК, Максим; ГАРАФОНОВА, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджуються особливості управління ІТ-проєктами в умовах кризових викликів, зокрема повномасштабної війни в Україні. Розглянуто адаптивні моделі проєктного менеджменту, зокрема Agile, Scrum та Kanban, та їхню ефективність у нестабільному середовищі. Проведено аналіз змін у підходах до управління командами, ризиками, комунікацією та дотриманням термінів. На основі аналізу практик українських ІТ-компаній виокремлено ключові чинники успішного управління проектами в умовах невизначеності.