МЕХАНІЗМ ФОРМУВАННЯ ЛОГІСТИЧНОЇ СТРАТЕГІЇ СИСТЕМИ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ АГРОПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ В КОНТЕКСТІ ЕКОНОМІКО-МАТЕМАТИЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ - БОГДАНЕЦЬ, Тарас (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Метою даної роботи є проведення комплексного дослідження логістичної стратегії системи економічної безпеки агропромислових підприємств із застосуванням засобів економіко-математичного моделювання в сучасних умовах. Для вирішення поставленої наукової проблематики в даній роботі використовуються такі методи: структурний метод; порівняльний аналіз емпіричних даних; абстрактно-логічне узагальнення; економіко-математичне моделювання. На основі чого в даній роботі проведено дослідження моделі формування логістичної стратегії агропромислових підприємств. Запропонована в роботі економіко-математична модель формування логістичної стратегії агропромислових підприємств в контексті економічної безпеки, на відміну від існуючих моделей, здатна визначати план реалізації на основі інформаційного стану та критеріїв прийняття рішень, необхідних для вирішення конкретного проблематичного завдання. Основний зміст даної роботи дозволить застосувати вітчизняним агропромисловим підприємствам алгоритм формування логістичної стратегії системи економічної безпеки на основі принципу ресурсних обмежень.