ВЕКТОРИ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ - ГУЗЕНКО, Максим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті проаналізовано сучасний стан та основні напрями розвитку сільського господарства України в сучасних умовах. Досліджено динаміку кількості аграрних підприємств, зокрема тих, що займаються органічним виробництвом. Проведено аналіз динаміки частки аграрного сектору у формуванні валового внутрішнього продукту країни, а також оцінено експортний потенціал галузі в умовах військових викликів. Досліджено тенденції змін у структурі посівних площ та їхній загальній динаміці. У статті наголошено на необхідності адаптації сільського господарства до сучасних умов через інновації, державну підтримку та розширення ринку сільськогосподарської продукції, зокрема органічного виробництва.