РОЛЬ КОНТРОЛІНГУ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА - КУЩ, Анастасія; ПОЧТОВЮК, Андрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглянуто сутність та значення контролінгу як інструменту стратегічного управління підприємством. Проаналізовано основні функції контролінгу, його роль у прийнятті ефективних управлінських рішень, а також особливості впровадження контролінгових механізмів у сучасній практиці підприємств. Здійснено огляд основних підходів до формування системи контролінгу та визначено його місце у забезпеченні стратегічної стабільності та конкурентоспроможності підприємства. Увагу зосереджено на перевагах інтеграції контролінгу в процес стратегічного планування.