ВПРОВАДЖЕННЯ ПРИНЦИПІВ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ В СИСТЕМИ КОРПОРАТИВНОГО УПРАВЛІННЯ СУБ’ЄКТІВ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ - ЛИПОВИЙ, Дмитро; ЛЕПЕЙКО, Тетяна; ДАНКЕВИЧ, Андрій; ТЯЖЕМОВ, Олексій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Стаття присвячена дослідженню принципів соціальної відповідальності в системи корпоративного управління суб’єктів аграрного бізнесу. Встановлено, що впровадження принципів соціальної відповідальності в системи корпоративного управління суб’єктів аграрного бізнесу є не просто етичним вибором, а стратегічно вигідною та прогресивною тенденцією. Доведено, що інтеграція соціальних, екологічних та економічних аспектів у процес прийняття управлінських рішень дозволяє аграрним підприємствам не лише мінімізувати ризики та підвищити свою стійкість, але й зміцнити відносини з ключовими стейкхолдерами, покращити репутацію та підвищити свою конкурентоздатність у довгостроковій перспективі. Визначено, що відповідальне землекористування, дбайливе ставлення до довкілля, підтримка місцевого населення та забезпечення гідних умов праці для працівників стають ключовими факторами сталого розвитку аграрного бізнесу.