МОБІЛЬНІ ДОДАТКИ ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ОБЛІКУ: НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ПІДПРИЄМЦІВ І БУХГАЛТЕРІВ - БРАЗІЛІЙ, Наталія; ЧИЧУЖКО, Марина; КРОТ, Юля; ПАСТЕРНАК, Ярослава (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено потенціал та переваги застосування мобільних додатків для автоматизації обліку в умовах сучасного бізнес-середовища. Окреслено ключові чинники, які зумовлюють актуальність використання мобільних рішень, зокрема зростаючі вимоги до оперативності, точності та безпеки фінансової інформації. Проаналізовано функціональні можливості мобільних додатків, їхню здатність інтегруватися з існуючими обліковими системами, зменшувати вплив людського фактору, а також сприяти економії часу і підвищенню продуктивності праці. Розглянуто проблемні аспекти, пов’язані з безпекою даних, інтеграцією та правовим регулюванням. Дослідження підкреслює значення мобільних технологій для трансформації облікових процесів та підвищення конкурентоспроможності підприємств, зокрема малого і середнього бізнесу.