ВИЗНАЧЕННЯ СКЛАДОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ ОЦІНКИ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ: НАУКОВО-МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ТА ІНСТРУМЕНТИ - НИЖНИК, Віктор; НИЖНИК, Ірина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Висвітлені особливості та недоліки загальноприйнятих підходів в оцінці економічної безпеки підприємства. Систематизовано наявні методичні підходи за загальними, структурними, факторними та одиничними групами. Здійснено формалізацію загальних підходів до діагностики стану й можливостей розвитку системи економічної безпеки промислових підприємств в умовах конкуренції за процесним, стратегічним та системним підходами. Окреслено методичний інструментарій комплексної оцінки стану й перспектив розвитку системи економічної безпеки промислових підприємств.