ВПЛИВ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ НА ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ ПІДПРИЄМСТВ З ВИРОБНИЦТВА ЦЕМЕНТУ - КАСПРУК, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено вплив корпоративної соціальної відповідальності підприємств з виробництва цементу на їхні фінансові результати (на прикладі China National Building Material Co Ltd). За результатами кореляційного аналізу доведено тісний прямий зв’язок між соціальними ініціативами, що реалізуються в межах корпоративної соціальної відповідальності, та фінансовими показниками діяльності, що свідчить про фінансову доцільність інвестування у КСВ. При цьому однією із найпотужніших детермінант виступають витрати на соціальне забезпечення працівників, а також кількість проєктів у цій сфері.