ЗАХОДИ ТА ЕТАПИ РОЗРОБКИ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ СТРАТЕГІЇ КОМЕРЦІЙНИХБАНКІВ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ - ГАВРИЛОВА, Наталія; ПЕРЕВЕРЗЄВ, Євген (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Інвестиційна стратегія комерційного банку виконує не лише роль механізму управління капіталом, а й формується як важливий інструмент стратегічного позиціонування банку в конкурентному середовищі. Її ефективність значною мірою залежить від здатності банку гнучко адаптуватися до змін ринку, оцінювати ризики й водночас реалізовувати потенціал для зростання шляхом ефективного управління інвестиційною діяльністю. В роботі розглянуті етапи розробки інвестиційно стратегії комерційних банків, їх типи та напрямки в залежності від загальної стратегії розвитку банку, розглянуті приклади реалізації інвестиційної стратегії та проаналізовані типи інвестиційної стратегії комерційних банків в залежності від економічної ситуації. Значна увага приділяється аналізу інвестиційного портфеля комерційних банків України, пріоритетам інвестиційної стратегії комерційних банків та окреслені ключові зміни цільових орієнтирів інвестиційної стратегії комерційних ланків України за період 2022- 2024 роки.