МАРКЕТИНГОВА СТРАТЕГІЯ ПОБУДОВИ ТА ПРОСУВАННЯ МАЛОПОВЕРХОВИХ БУДИНКІВ - МАКАТЬОРА, Дмитро; КУБАНОВ, Руслан; ЯЩЕНКО, Олексій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У дослідженні представлено теоретико-методичні засади формування маркетингової стратегії побудови та просування малоповерхових будинків. Побудова та просування невеликих житлових комплексів потребує комплексного підходу та ефективної маркетингової стратегії. Авторським колективом визначено змістовні кроки в цьому напрямку. Першим кроком у розробці маркетингової стратегії для таких будинків є вивчення цільової аудиторії. Необхідно провести дослідження ринку, визначити потреби та вимоги майбутніх покупців, а також їхні соціальні та фінансові характеристики. Другим важливим аспектом є визначення унікальної пропозиції. Це може бути застосування передових технологій у будівництві, підвищена енергоефективність, інноваційний дизайн або зручне планування території. Унікальна пропозиція робить проект привабливим для споживачів та дозволяє виділитися серед конкурентів. Одним із ключових аспектів маркетингової стратегії є реклама та просування. Важливо обрати правильні комунікаційні канали для досягнення цільової аудиторії. Інтернет-маркетинг, соціальні мережі, візуальна реклама, участь у виставках та презентаціях – лише деякі з інструментів, які можна використовувати для просування малоповерхових будинків. Також важливо не забувати про взаємодію з потенційними клієнтами протягом усього будівельного процесу. Це може включати регулярні огляди будівельного об’єкту, консультації щодо процесу придбання житла і підтримку клієнтів після введення будинку в експлуатацію. У висновках зазначено, маркетингова стратегія для малоповерхових будинків повинна бути унікальною, орієнтованою на клієнтів та ефективною у просуванні продукту. Вірно побудована стратегія допоможе не лише залучити покупців, але й створити позитивний імідж компанії, що дозволить підвищити продажі та успішно конкурувати на ринку. Глибокий аналіз цільової аудиторії, використання сучасних маркетингових інструментів та співпраця з експертами можуть сприяти успіху у цій сфері.