ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕФЛЕКСИВНОГО УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ АГРОПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ - ГРИНОВЕЦЬ, Маркіян; КУЧЕР, Леся; КУЧЕР, Анатолій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті аргументовано, що ефективність систем інформаційного забезпечення рефлексивного управління бізнес-процесами агропідприємств в умовах діджиталізації значною мірою залежить від системності, структурованості та диверсифікованості інформації. Ці аспекти дозволяють агропідприємствам адаптуватися до змінюваних умов господарювання, оптимізувати виробничі процеси, ефективно управляти ресурсами та прогнозувати результати діяльності. Комплексний підхід до інформаційного забезпечення, що включає інтеграцію різноманітних програмних продуктів, підвищує ефективність управління агропідприємством, незважаючи на потенційні виклики, пов’язані із сумісністю та інтеграцією різних систем. Обґрунтовано, що агропідприємства повинні звертати увагу на постійне оновлення та модернізацію своїх інформаційних систем, адаптуючи їх до новітніх технологій, вимог ринку та свої власних інформаційних потреб. Важливим аспектом є також розвиток компетентностей персоналу у використанні цих систем, що забезпечить їх ефективне застосування. Нарешті, стратегічне планування та аналіз даних з інформаційних систем може стати ключовим фактором в ухваленні обґрунтованих управлінських рішень, що підвищить конкурентоспроможність й ефективність агропідприємства.