МІСЦЕ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ТА БУХГАЛТЕРСЬКОЇ СПРАВИ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ СУБ’ЄКТОМ ГОСПОДАРЮВАННЯ В УКРАЇНІ - ГЕВЛИЧ, Лариса (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
В роботі розглянута дефініція «бухгалтерська справа» відносно до сутності бухгалтерського обліку, надана порівняльна характеристика мети, функцій, особливостей, методів, потреб у регламентації бухгалтерського обліку та бухгалтерської справи, на основі чого виділені їх спільні риси та відмінності. Запропоновано використання дефініції «бухгалтерська справа» для оптимізації ОПП за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» СО «Бакалавр» на основі розгляду вимог ринку праці до фахової діяльності. Зроблені висновки, намічені напрями подальших досліджень.